Questhunter

 
Questhunter
...
Vajon mit rejt ez az angol kifejezés, ha egy weblap címe?

Egy nagy-nagy hazugságot. 

A szlogen: Questhunter, a Balaton összes szabadulószobája.

A tény: Veszprémi szabadulószobák gyűjtőhelye. 

Egyetlen Balaton melletti szabadulószobát sem ajánlanak. Mi (Cseles Kelepce) szereplünk ugyan valahol eldugva az oldalon, de csak azért, mert valamikor volt velük kapcsolatunk. Viszont az állandó problémák (és hazugságok: pl. a szlogen) miatt úgy döntöttünk, nem akarunk velük együtt dolgozni, nem akarunk a Questhunterrel egy lapon szerepelni. 

Persze, ahol láthatóak a játékaink a honlapon, ott is azzal a megjegyzéssel, hogy a pálya az oldalon nem foglalható. Ami a kicsit is felületes olvasónak bőven jelentheti azt, hogy már megszűnt a játék, nem létezik a pálya. Így sokkal félrevezetőbb, mint ha egyáltalán nem lennénk megjelenítve a Questhunter egyik oldalán sem.
Többször kértük, hogy a Cseles Kelepce játékait és a félrevezető szlogent, mely szerint az összes balatoni szabadulószoba megtalálható a Questhunter oldalán, távolítsák el. Nem tették, nem teszik. Hogy miért?

Mert ez egy óriási reklám számukra. Hogy ezzel megtévesztik az embereket? Mit érdekli az őket?! A lényeg, hogy nekik pénzt, rengeteg pénzt hoz. Minden egyes játék díjából, amit az ő oldalukon foglalnak/foglaltok, 20%+ÁFA jutalékot  (ez kb. a játék díjának 25%-a) kapnak. A semmiért.
Ha kiszámoljátok, ez minden negyedik játék ára. Ennyi pénzt vesznek el a szabadulós játékok építőitől, a játékok kitalálóitól, a fejlesztésre fordítható összegből. 

Gondolhatjátok azt, hogy:
"Ezt miért mondjátok, amikor örülhetnétek, hogy foglalásokat és ezáltal bevételt hoznak nektek?" 
Igen, vannak olyan cégek, megoldások, ahol ez tényleg így van. Mi is együttműködünk több másikkal, mindenkinek előnyős: nektek, nekik, nekünk... ez így teljesen korrekt.

A Questhunterrel kapcsolatban azért más a véleményünk, mert ezek a tapasztalataink:

  • Téves információkat adtak a csapatoknak játékainkról
  • Az általuk szervezett játékok 90%-ában 2-3-szor többet kellett telefonálnunk, egyeztetnünk a játékra jelentkező csapattal, mint a saját oldalunkon foglalókkal
  • 3 havi együttműködés után sem voltak képesek önállóan lefoglalni nálunk egy időpontot az ügyfélszolgálatosaik  - akkor vajon hogy magyarázták el másnak? :)
  • Rossz tájékoztatást adtak a csapatok tagjainak a maximális létszámról, ezek miatt a játék helyszínén nekünk adódtak nagyon kellemetlen helyzeteink
  • A játék előtti érkezés időpontját tévesen jelezték a csapatok felé, ezért ők feleslegesen 15-20 perccel korábban érkeztek, rengeteget kellett várniuk
  • ...

Sorolhatnánk még a gondokat, de örülünk, hogy megszabadultunk tőlük. Illetve örülnénk, de sajnos még mindig szereplünk a questhunter.hu oldalon.
 
Hogy ezek után miért vagyunk jelen még mindig a Questhunter-en?

Mert szerintük ez nekünk jó. Pedig mi:

  • Nem akarjuk, hogy nekünk jó legyen! :)
  • Nem akarjuk azt, hogy akár telefonon, akár személyesen magyarázkodnunk kelljen a csapatoknak, hogy ők csak egy külsős cég, és fogalmunk sincs arról, hogy miért a tényekkel, megbeszéltekkel nem egyező, sőt, ellentétes információkat közvetítenek.
  • Nem akarjuk, hogy azonosítsanak minket az ő nemtörődömségükkel, hanyagságukkal, hazugságaikkal.
  • Nem akarunk folyamatosan elnézést kérni Tőletek miattuk. - Elég, ha a mi hibáink miatt kell. :)

 
Azt akarjuk, hogy a Questhunter oldalon a valóság szerepeljen:

Questhunter - Veszprém összes szabadulószobája!
balatoni szabadulószobák nélkül!

vagy

Questhunter - Balaton összes szabadulószobája 
csak balatoni szabadulószobákkal!